Hoveniersbedrijf Sinke

Thuis in uw tuin

Waterpartijen en vijvers

Water in uw tuin maakt een tuin levend en is rustgevend. Was een vijver vroeger "gewoon" een vijver, tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden. Grote of kleine vijvers, strakke of natuurlijke vijvers, ingegraven of juist op niveau, alles is mogelijk. Ook waterornamenten, watervallen, beekloop en grindbeddingen kunnen in uw tuin worden aangebracht.

Een vijver kan bestaan uit allerlei vormen maar er is ook keuze uit verschillende materialen zoals bijvoorbeeld:
  • gemetseld
  • folie
  • polyester
  • voorgevormde vijver
  • HDPE (kunststof)
Niet alleen de vorm en materiaal zijn belanrijk, er moet ook gestreefd worden naar
een heldere waterpartij met een mooie plantengroei. Het is daarom van belang dat u weet wat voor soort vijver u wilt, misschien met vissen of alleen planten. Aan de hand van uw keuze kunnen wij bepalen welke diepte de vijver moet hebben en welke capaciteit van pomp en filter van belang is.
Een waterpartij of een vijver in uw tuin is een waardevolle aanvulling. Een vijver brengt afwisseling en biedt ruimte aan allerlei waterplanten. Een vijver heeft grote aantrekkingskracht op vogels, kikkers en insecten zoals libelles. Aan een vijver kunt u het meeste plezier beleven als deze goed is doordacht. De plek, de samenstelling van planten en het formaat van de vijver spelen daarbij een belangrijke rol.


Voor foto's zie "projecten"

Hoveniersbedrijf Sinke

§ Slappedel 26
3931 MN Woudenberg
033‐2864152
06‐51643225
info@hoveniersbedrijfsinke.nl

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze projecten